Policija je u zgradi Skupštine Srbije uhapsila Suzanu P., za kojom je sud raspisao potragu zbog profesionalnog bavljenja prostitucijom! Hapšenje prostitutke u zgradi parlamenta potvrdili su za Press ministar policije Ivica Dačić i predsednica parlamenta Slavica Đukić-Dejanović
Znali za damu sumnjivog morala... Đukić-Dejanović i Ivica Dačić
Međutim, niko nije želeo da otkrije kod koga je u posetu došla Suzana P. i da li je bila najavljena od strane nekog narodnog poslanika, ili je možda došla da naplati neke ranije „usluge" koje je „izvršila" nekome u Skupštini Srbije.

Dačić: Redovna kontrola
Prema saznanjima Pressa, incident sa Suzanom P. dogodio se krajem februara, a ova informacija je skrivana od javnosti kako ne bi narušila ionako lošu sliku koju parlament već ima. Suzana P. je odmah po ulasku u zgradu parlamenta bila sumnjiva obezbeđenju Skupštine zbog vrlo provokativnog oblačenja.
- Imala je malo garderobe na sebi i previše šminke. Kada su joj uzeti podaci radi provere, utvrđeno je da je za njom još ranije raspisana potraga. Obezbeđenje je odmah pozvalo policiju i ona je uhapšena. Dok su je privodili, ona je vikala, psovala, vređala je policiju - kaže izvor Pressa iz Skupštine.
Ministar policije Ivica Dačić potvrdio je za Press da je žena koja se tereti za prostituciju uhapšena u zgradi parlamenta.
- Ona je privedena u okviru redovne kontrole i provere lica koja ulaze u Skupštinu. Nakon što je dala svoja lična dokumenta i provere, obezbeđenje je utvrdilo da je za njom raspisana potraga, jer koliko se sećam, nije se odazivala na sudske pozive. Konkretno, radi se o raspisanoj potrazi Prvog osnovnog suda u Beogradu zbog krivičnog dela prostitucije. Ona je odmah posle toga privedena tom sudu - priča Dačić, i dodaje da ne zna iz kog razloga je Suzana P. došla u Skupštinu.
a
Jedna htela sa pištoljem u Skupštinu, drugi postavio lažnu bombu
U julu 2009. u zgradi Skupštine uhapšena je Nataša T. iz Grocke. Ona je pokušala u zgradu da unese pištolj za koji je imala dozvolu za držanje, ali ne i za nošenje. Pištolj je otkriven na ulazu pri prolasku kroz detektor za metal. Ona je u parlament došla kao posetilac i na ulazu tražila „nekog zaduženog za privredni kriminal".
U novembru 2009. godine ispred Doma Narodne skupštine uhapšen je J. D., koji je pretio da će na parlament baciti bombu. Međutim, nakon pretresa kod njega nije nađena eksplozivna naprava niti drugo naoružanje. U novembru iste godine uhapšen je S. G. zbog sumnje da je uputio lažnu dojavu da je u Skupštini Srbije postavljena bomba, i to tako što je na telefon 92 uputio lažnu dojavu da je u parlamentu, na tri mesta, postavljena bomba koju će neko od poslanika aktivirati svojom karticom.
Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović kaže da je slučaj Suzane P. jedan u nizu uhapšenih na vratima parlamenta.
- Od kada sam ja na ovoj funkciji, bilo je nekoliko takvih slučajeva, a među njima je ta žena koju pominjete. Ne znam detalje, ni šta je tražila u Skupštini, ali me je Služba obezbeđenja, kao i o svakom drugom slučaju, odmah obavestila. O ovom incidentu u pisanoj formi podatke sam dostavila Odboru za bezbednost Skupštine Srbije. Znate, svaki građanin ima pravo da dođe u Skupštinu, ali ako za njim postoji bilo kakva potraga ili poternica, nadležni moraju da reaguju u skladu sa zakonom - priča Đukić-Dejanović.
Todorović: Šta?!
U vreme ovog incidenta predsednik Skupštinskog odbora za bezbednost bio je Dragan Todorović (SRS), ali on kaže za Press da prvi put čuje da je žena koja se tereti za prostituciju uhapšena u zgradi Skupštine.
- Šta?! Prostitutka u Skupštini? Evo, sad sam prvi put čuo za to! Dok sam bio predsednik Odbora mene niko nije obavestio ni pismenim, ni usmenim putem! Možda je predsednica Skupštine obavestila nekog drugog člana, ali mene kao predsednika nije! Šta da vam kažem, osim da sam iznenađen - rekao je Todorović.

Izvor: "Press"


Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар