„Alo!“ pazario „dobrotvorne“ proizvode za digitalni mamograf

U prodavnicama IPS-a „Mamut“ u Beogradu i dalje se prodaju kačketi, torbice i majice „sa ružičastom mašnicom“ i logom „jedinstvena si“, Fonda Katarina Rebrača! Ekipa „Alo!“, posle poziva čitateljke, uverila se u to u „Mamutovoj“ radnji u TC „Merkator“.

Da bi se kupio ceo komplet „dobrotvornih“ proizvoda, koji su napravljeni u okviru akcije za navodnu kupovinu prvog digitalnog mamografa, potrebno je više od 3.000 dinara, jer traka za držanje flašice vode košta 396, kačket, neseseri i majica pojedinačno 921 dinar. Pazarili smo ih bez ikakvih poteškoća, uz propisno otkucan fiskalni račun.


- Bila sam šokirana što se tako nešto i dalje nalazi u slobodnoj prodaji, jer i moja majka boluje od raka i osećamo se prevarenima. Da li taj fond radi ili ne radi? Zašto su hapsili, ako se pare i dalje uzimaju od građana - pita naša čitateljka iz Beograda. Sve proizvode koji se prodaju pod brendom „jedinstvena si“ proizvodi i distribuira privredno društvo „Kompani 07“ iz Grobljanske 78 u Dobanovcima. Ova kompanija je u Agenciji za privredne registre kao svoju primarnu delatnost navela konsalting i menadžerske poslove, pa se postavlja pitanje otkud oni u proizvodnji ženskih aksesoara, i to za fond Katarine Rebrače. U toku jučerašnjeg dana pokušali smo da kontaktiramo sa vlasnikom ove firme Draganu Arsić na poznate brojeve telefona, ali se na njih niko nije javljao. Od marketing menadžera IPS-a Dejane Matić saznali smo da su oni bukvalno pre našeg jučerašnjeg poziva dali nalog da se povuku svi proizvodi Fonda Katarina Rebrače.
- Verovatno u našoj radnji u „Merkatoru“ još nisu krenuli sa sklanjanjem, zato ste i mogli da ih kupite. Mi novac od prodatih proizvoda uplaćujemo na poznate račune Fonda Katarine Rebrače - izjavila je Matićeva.

Računi fonda još uvek otvoreni za platni promet!
U registru računa Narodne banke Srbije saznali smo da su oba računa fonda Katarine Rebrače i dalje uključena u platni promet tako da novčane uplate od prodaje ovih proizvoda mogu i dalje nesmetano da ležu. Još jedna nepoznanica je i adresa koja stoji u registru NBS-a. Do sada je svuda u medijima za adresu fonda Katarine Rebrače uvek pominjana adresa Ohridska 16, dok u registru NBS-a jasno piše da je adresa fonda Baba Višnjina 19.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар