Bivši komandant Vojske Republike Srpske živi na farmi PK "Beograd" nadomak Zrenjanina, na kojoj uzgaja domaće životinje, piše Slobodna Bosna
BEOGRAD - Ratko Mladić krije se nadomak Zrenjanina i uzgaja domaće životinje na jednoj vojvođanskoj farmi! Bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske "locirao" je sarajevski nedeljnik Slobodna Bosna pozivajući se na saznanja bezbednosnih službi.
- Generala Ratka Mladića i njegovog šefa obezbeđenja Zorana Obrenovića Maljića, pripadnika Desetog diverzantskog odreda, bezbednosne službe locirale su prošle nedelje u Vojvodini - na farmi Poljoprivrednog kombinata "Beograd" pored Zrenjanina, na kojoj se, po svemu sudeći, odbegli general uključio u uzgoj krava i teladi - navodi ovaj list.
Pozivajući se na "dobro upućen izvor", Slobodna Bosna kaže da nije isključeno da se Mladić, poznati radoholičar, zaposlio na farmi krava.
- Svoja depresivna stanja, tvrdi isti izvor, Mladić već godinama 'leči' svakodnevnim teškim fizičkim aktivnostima. Pre nekoliko godina general je preko posrednika kupio u okolini Valjeva jedan proplanak. Tu je svakodnevno sa svojim 'bezbednjakom' čupao bagrem i ostalo rastinje. Zatim je počeo da se bavi pčelama."


Da se Mladić krije na farmi PKB u Zrenjaninu list zaključuje jer je, navodno, prošle nedelje njegov šef obezbeđenja Obrenović, koji mu pruža logističku podršku, viđen baš na toj farmi.

Novu godinu slavio u Beogradu
Slobodna Bosna saznaje i da je Ratko Mladić neposredno pred novogodišnje praznike viđen u centru Beograda, ali ne otkriva ko ga je to video. Novinarima Bosne preneto je da je Mladić ostario i da je bolestan, te da je uoči Nove godine posećivao ordinaciju "Avis" na Gundulićevom vencu, gde ga je navodno lečio izvesni doktor Anastasijević.
Međutim, reporter Kurira saznao je na ovoj adresi da je pomenuta ordinacija zatvorena pre četiri godine!
Baza u Vojvodini
Izvor Slobodne Bosne tvrdi da nije prvi put da Mladić boravi u Vojvodini, gde ima pouzdanu mrežu pomagača i saradnika, uglavnom iz BiH i Krajine.
- Reč je o Mladićevim saradnicima s vezom, koji su u Vojvodinu stigli namenski, s kapitalom stečenim na ratištu, a koji danas posluju kao uspešni poslovni ljudi, privrednici i biznismeni. Tako, recimo, u Novom Sadu Mladićev jatak general Marko Lugonja, bivši načelnik sigurnosti Vojske RS, ima benzinsku pumpu - navodi Slobodna Bosna.
Generalni direktor Poljoprivrednog kombinata "Beograd" Milan Veljović tvrdi, u izjavi za Kurir da se Mladić sigurno ne skriva na nekoj od farmi kombinata.
- Nemamo nijednu farmu u blizini Zrenjanina, najbliža je udaljena skoro 40 kilometara, a ima ih ukupno devet. Naše farme nalaze se nadomak Beograda, čim pređete Pančevački most - kaže Veljović. Koordinator Akcionog tima za saradnju s Tribunalom i tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević nema nikakvih saznanja da se Mladić nalazi nadomak Zrenjanina.
- Trenutno se ne bavim time. Drugim poslom sam u Londonu - poručio je Vukčević.
Direktor kancelarije Nacionalnog saveta za saradnju s Tribunalom Dušan Ignjatović takođe prvi put čuje  da je Mladić u Vojvodini.
- Kancelarija se bavi svim aspektima saradnje s Tribunalom, osim potragom za beguncima - poručuje Ignjatović.
Ni član Akcionog tima za saradnju s Tribunalom Rasim Ljajić ne želi da komentariše saznanja bosanskih medija.
- Rekao bih da u tome nema previše istine, ali ništa više neću da kažem na tu temu - kategoričan je Ljajić.
 Izvor: "Glas-javnosti.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар