Predsednik Srbije Boris Tadić zatražiće da usvoji kerušu Milu kojoj su nepoznati vandali, pre dve nedelje, odsekli sve četiri šape !

Human gest... Posle mačke koju je usvojio Boris Tadić želi da usvoji i Milu
Strašna sudbina keruše, o kojoj su izveštavali svi domaći, ali i mnogi strani mediji jako je potresla predsednika Tadića, pa je on odlučio da se i lično ponudi kao njen usvojitelj, potvrđeno je juče Pressu u Predsedništvu.

- Predsednik planira da uskoro obiđe Milu. On će tom prilikom zatražiti da je usvoji... Ipak, sve zavisi od ljudi koji su Milu spasli i koji sada brinu o njoj. Oni će, na kraju, odlučiti kome će kerušu dati na usvojenje - rekao je juče za Press sagovornik blizak Borisu Tadiću.
Sandra Spoja, aktivistkinja Udruženja za zaštitu životinja „Evropska inicijativa 17", koja je na parkingu u naselju Medaković pronašla osakaćenu kerušu Milu, oduševljena je Tadićevom idejom.
- Oduševljena sam! Sjajno! To znači da će Mila imati najbolju moguću negu i verovatno najsavremeniju operaciju. Moći ćemo da pratimo i kako teče njen oporavak - kaže Spoja.
Veterinar Vlada Antić iz ordinacije „Artvet" u kojoj leče Milu bukvalno je ostao bez reči kada smo mu rekli da predsednik Tadić planira da usvoji tog psa.
- Prijatno me je iznenadio predsednik... Zaista, to je sjajna vest. Nadam se da će Mila imati najbolju moguću negu - kaže Antić.
Njegov kolega, veterinar Miomir Ranđelović, kaže da je gest predsednika Tadića lep, ali da ne zna koliko je izvodljivo da predsednik preuzme brigu o njoj, najmanje još nekoliko meseci.
- Razgovaramo sa hirurzima, gledamo proteze, ali kad se operacija izvrši, moraće da prođe bar nekoliko meseci dok ona ne nauči da hoda... Mila je kod mene, stabilno joj je stanje, jede, pije, ali operacija ugradnje proteza tek predstoji. Osim toga, briga o njoj biće teža od brige o zdravim psima, jer je ona praktično invalid, pas sa posebnim potrebama - kaže Ranđelović.
Veran Matić, direktor Fonda B92 koji je osnovao Fond „Mila" kaže da Tadić svojim gestom šalje lepu poruku društvu.
- To je lepa inicijativa kojom Tadić šalje vrlo lepu poruku društvu. Mi smo osnovali Fond „Mila" i napisali da je na devojci koja je pronašla Milu i veterinaru koji se brine o njoj da odluče kome će je dati na usvajanje. Bilo je jako puno zainteresovanih koji su se javili da je usvoje, a Tadićev gest je u svakom slučaju vrlo lep - kaže Matić.
b
Srbija očekuje izvinjenje drugih
BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je da i od drugih parlamenata očekuje da osude zločine koji su se desili u 20. veku, kao što je srpski parlament osudio zločin u Srebrenici.
- Srpski narod, koji je bio kroz čitavu svoju istoriju u najvećoj meri meta zločina, smogao je snage kroz deklaraciju o Srebrenici da uputi izvinjenje i iskaže iskreno žaljenje. Zbog tih grešaka, zločina i strašnih činova, mi smo se izvinili i iskazali žaljenje. Očekujemo da će svi imati takav pristup, da će svi imati snage na nivou najviših državnih institucija da iskažu žaljenje, ne samo zbog žrtava koje su se desile ove ili prošlih godina, nego zbog žrtava u čitavom 20. veku - rekao je Tadić nakon polaganja venaca na spomen-obeležje u Jajincima, gde je u Drugom svetskom ratu streljano više od 80.000 Srba, Roma, Jevreja i drugih.
On je upozorio na pokušaje revizije istorije i ponovno jačanje fašističkih i antisemitskih ideologa, i istakao da se protiv toga treba boriti. (E. P.)
Izvor: "Press.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар