Mirko Nikolić dao novac bivšem članu stručnog štaba da bi mu sin zaigrao za prvi tim crveno-belih
 Ono o čemu se decenijama priča po fudbalskim kuloarima, a teško se dokazuje, jeste činjenica da se mesto u timovima najvećih srpskih fudbalskih klubova - papreno plaća!

Redakciju „Alo!“ je posetila porodica Nikolić iz Nikšića, 25-godišnji fudbaler Srđan i njegov otac Mirko (56), i tom prilikom su, uz određena dokumenta, iznete teške optužbe za prevaru na račun Vojislava Lalatovića (63), bivšeg sekretara stručnog štaba Crvene zvezde.

Prema rečima Mirka Nikolića, 17. marta 2009, Lalatović je od njega uzeo 40.000 evra kako bi preko veze ubacio njegovog sina, tada prvotimca Voždovca, u prvi tim kluba s „Marakane“! Od tog obećanja je prošlo više od godinu dana, a Mirkov sin Srđan nikada nije obukao dres sa Zvezdinim grbom. Naprotiv, Srđan od tada čeka poziv našeg trofejnog kluba i pauzira.
Sada Mirko želi da utera „pozajmicu“ Lalatoviću ali ovaj od njega beži, kako tvrdi naš gost, „kao đavo od krsta“.
- Priznajem, ispao sam ovca, najveća budala, ali sve to sam uradio kako bih pomogao rođenom detetu. Pa koji otac ne bi želeo da pomogne sinu, pri tom, talentovanom fudbaleru... Znam da će me mnogi sad pljuvati, reći će možda da sam hteo da prekršim zakon, da podmitim Lalatovića kako bi Srđan zaigrao u Zvezdi, ali sam i svestan da se u našem fudbalu samo na ovakav način dobija šansa u velikim klubovima. Uostalom, novac je moj, a ja nisam kriminalac, samo sam brižan otac. Kasno sam shvatio da sam prevaren, ali sam sada spreman da idem do kraja, pa neka i ja snosim posledice. Samo, Lalatović mora da odgovara za ovo - otvoreno će Mirko Nikolić.

Kao i svi oni koji su uradili isto, a Mirko tvrdi da ih ima mnogo i danas u Zvezdi, kontaktirao je tada s Lalatovićem.
- Prodao sam poslovni prostor u Nikšiću i dao sam Lalatoviću tih 40.000 evra. Tada mi je rekao: „Pola ide meni, pola Draganu Džajiću, kada posao bude završen!“. Neću da grešim dušu, Džaja tu možda nema nikakve veze, ne bi se on brukao za tako nešto, ali tako mi je rekao Lalatović. Vreme je prolazilo i ništa se nije dešavalo. Kasnije me je Lalatović uveravao kako mom Srđanu sređuje mesto u nekom nemačkom klubu. Dva-tri dana sam ga čekao ispred kuće, želeo sam pare nazad, ali ništa. Konačno, predložio mi je da mi umesto vraćanja para da stan od 81 kvadrat, koji je u vlasništvu njegove majke i nalazi se u Francuskoj ulici, vredan 200.000 evra. Rekoh: „Prodaj ga ti pa mi vrati novac“. Posle njegovog insistiranja, pristao sam i na to, ali kada je trebalo da overimo taj papir, on se izgubio, više se ne javlja na telefon. Podneo sam krivičnu prijavu, a sada sve ovo saopštavam kako drugi roditelji ne bi naseli na slične priče - zaključuje Mirko Nikolić.


LUKIĆ: Nema šanse da se u Zvezdi sada tako radi!

Mirko Nikolić tvrdi da je nekoliko puta išao i kod aktuelnog rukovodstva Crvene zvezde, ali da nije uspeo da „nahvata“ predsednika Vladana Lukića.
- Ukoliko želi, prvom prilikom gospodin Nikolić će biti primljen na razgovor. Međutim, ne vidim kako klub tu može da mu pomogne jer je taj dogovor bio na privatnoj bazi. Ono što mogu da kažem jeste da, otkad sam ja predsednik, i sve dok to budem bio, u Zvezdi niko na takav način neće zaigrati - kaže Lukić.
Ovaj slučaj se dogodio u vreme trajanja predsedničkog mandata Dobrivoja Tanasijevića - Den Tane, na čijem se telefonu juče uključivala automatska sekretarica.


LALATOVIĆ: Sve je izmišljeno...

Kontaktirali smo i s Vojislavom Lalatovićem, koji nije bio baš ubedljiv...
- Ma, nije to tačno... Sve je izmišljeno... Ja imam dvoje dece, bolesnu ženu... Sačekajte do sutra, nemojte da objavljujete... Ne želim da se blamiram po novinama, da me neko blati bez razloga - rekao nam je u telefonskom razgovoru Lalatović i obećao da će doći u redakciju da nam objasni o čemu se radi, ali se do zaključenja ovog broja nije pojavio.


Nikolić: Zvao me Lalatović, kaže da će mi vratiti novac!!!

U međuvremenu, dok se čitava priča već nalazila na stranama, i bila već pripremljena za slanje u štampu, Mirko Nikolić nam je javio da ga je Vojislav Lalatović zvao i obećao mu da će mu u roku od 24 sata isplatiti kompletan dug.

Izvor: "Alo"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар