Predstavnik Srbije na „Evrosongu“ započeo ozbiljne pripreme
Milan Stanković, predstavnik Srbije na „Pesmi Evrovizije“, ovih dana je u obavezama zbog priprema za nastup u Oslu, ali je vrlo uzbuđen jer će u ponedeljak, 26. aprila, čitaoci našeg lista uz kupljene novine na poklon dobiti njegov album za sličice.

- Vest o pripremi albuma sa mojim sličicama zatekla me je na promotivnom gostovanju u Makedoniji, gde sam boravio tri dana, pa stoga nisam imao prilike da vidim. Verujem ljudima koji su radili na tome i nadam se da će naići na pozitivne reakcije publike.
- Kako teku pripreme za „Evrosong“ i da li ti je već osmišljena koreografija i garderoba?
- Kreativni koncept je osmišljen i proces razrade je u toku. Koreografija je takođe osmišljena, imamo intenzivne probe u Pozorištu na Terazijama i sve se odvija po planu i u rokovima koje smo postavili. Proces priprema podrazumeva i promotivne turneje i gostovanja, tako da sam već bio u BiH i Makedoniji, a čeka me odlazak u Holandiju, Grčku, Belgiju i Sloveniju. U Holandiji ću nastupiti na najvećem evrovizijskom promotivnom koncertu, na kojem će se pojaviti predstavnici 18 zemalja.
- Koga smatraš najjačom konkurencijom u Oslu?
- Fokusiran sam na svoje pripreme, na što bolje predstavljanje pesme „Ovo je Balkan“ i Srbije, a opterećivanje plasmanom i konkurencijom u ovom trenutku smatram gubljenjem vremena. Ima zanimljivih pesama, mada ove godine dominiraju balade i euro dance melodije, a mi ćemo ponuditi nešto potpuno drugačije, originalno i autentično.
- Da li se sa tobom u Oslo ići Rada Manojlović ili ne?
- Još nisam odlučio da li ću i koga privatno voditi u Oslo.
- Da li će ti biti teško jer Brega neće biti sa tobom na sceni?
- Iako neće biti na sceni lično, siguran sam da Bregina podrška neće izostati. Od samog početka znalo se da ima ranije zakazan koncert za vreme održavanja „Evrosonga“, a osim toga, prema pravilima, dozvoljeni broj ljudi na sceni je šest, a Bregin orkestar broji više osoba.
- Da li bi moglo da se desi da se predomisliš i da na takmičenju ne pevaš na srpskom jeziku?
- Ne, pevaću sigurno na srpskom jeziku!

Nadam se glasovima Nemaca i Španaca
Od kojih zemalja očekuješ glasove, a da ne glasaju tradicionalno za nas?
- Videćemo.. Ove godine će 50 odsto glasova svake zemlje davati stručni žiri, pa je zbog toga teško
pretpostavljati. Recimo od Španije, Nemačke, neke skandinavske zemlje.
Izvor: "Alo"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар