Pet automatskih pušaka i čitav arsenal naoružanja pronađen u Leštanima, na putu kojim je trebalo da pređe predsednička kolona koja se kretala prema Avalskom tornju.
BEOGRAD - Više članova, za sada neidentifikovane kriminalna bande,  planiralo je da izvrši atentat na predsednika Srbije Borisa Tadića na putu za Avalu! Pakleni plan podrazumevao je da najmanje sedam kriminalaca otvori paljbu iz automatskog oružja na predsedničku kolonu u Leštanima. Dokaz tome je čitav arsenal oružja koji je juče pronađen u ovom naselju, na uglu ulica Save Kovačevića i Cetinjske.

Opsežna istraga
Kako je Kuriru rečeno u MUP Srbije, istraga o pronađenom oružju na njivi pored puta za Avalski toranj je još u toku, tako da nije moguće izlaziti u javnost s bilo kakvim informacijama.
Jedan "kalašnjikov" bio je zakopan, dok je u crnom džaku bilo još četiri puške, pištolji i više okvira punih municije. Atentat je osujećen saradnjom srpskih bezbednosnih službi. Oružje je juče pronađeno, a bilo je spremno da se upotrebi još pre sedam dana, u vreme prvobitno zakazanog svečanog otvaranja Avalskog tornja.
Stručnjaci za bezbednost, poručuju da pretnje Borisu Tadiću i drugim državnim funkcionerima moraju da budu ozbiljno shvaćene i da je mafija spremna da realizuje pretnje.
Dušan Davidović, saradnik Instituta za kriminološka istraživanja kaže da pretnje predsedniku
Tadiću tek sada dobijaju mnogo ozbiljniju konotaciju.
- To govori koliko je mafija ozbiljna nameri da ostvari pretnje, ali u isto vreme i da naše službe bezbednosti dobro rade svoj posao. Ovaj put bi ozbiljno trebalo shvatiti njihove pretnje, jer se samo lud čovek sapliće dva puta o isti kamen - poručuje Davidović u izjavi za Kurir i dodaje da je to još jedan motiv više da bezbedonosne službe pojačaju svoje aktivnosti. - Za kriminalne grupe nam treba nulta tolerancija! Mora da postoje tragovi i kontakti koji se mogu slediti da se dođe do njih, pa makar bili i u Crnoj Gori.
I profesor na Fakultetu bezbednosti Zoran Dragišić tvrdi da pretnje sada izgledaju još ozbiljnije.
- Bilo je ozbiljno i kada su otkrivene namere da je spreman atentat na predsednika. Sad kada je pronađeno oružje, pokazano je da policija radi svoj posao i nadam se da će oni koji su spremali ubistvo predsednika ubrzo biti uhapšeni - kaže Dragišić. On navodi da neposredno obezbeđenje Borisa Tadića mora maksimalno da se pojača.
- Ljudi iz Tadićevog obezbeđenja su veliki profesionalci i ne sumnjam da su već preduzeli potrebne mere. Sada je sve na obaveštajnom obezbeđenju - zaključuje Dragišić.
Izvor: "Glas javnosti"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар