U filmu „Cool Water“ koji će režirati Emir Kusturica glavne uloge će tumačiti Sergej Trifunović i sve popularniji francuski glumac Tahar Rahim. Snimanje počinje u septembru, a budžet filma je šest miliona evra.

 Džoni Dep je producent filma „Cool Water“
Tragikomedija „Cool Water“, čiji je koproducent Džoni Dep, govori o Palestincu, striperu u Nemačkoj koji se privremeno vraća kući na sahranu oca i venčanje svog brata. Haos nastaje kada braća pokušavaju da očevo telo prošvercuju iz Jerusalima u Ramalu dok ih jure izraelska policija, ruski mafijaši i grupa terorista.
Kako navodi američki filmski magazin „Varajati“, Tahar Rahim je u završnim pregovorima sa producentima filma i uskoro se očekuje i zvanična potvrda da će on zajedno sa Sergejom Trifunovićem tumačiti glavne uloge u novom Kusturičinom filmu. Dvadesetosmogodišnji Tahar Rahim, francuski glu­mac alžirskog porekla, oduševio je publiku i kritiku u filmu „A Prophet“ u kojem igra Malika el Đebenu, mladića koji služi šestogodišnju kaznu u zatvoru u Parizu. Za svoju ulogu Rahim, koga su kritičari čak uporedili sa mladim Al Paćinom, osvojio je dve nagrade „Cezar“, za najboljeg glumca i za najveću mladu nadu, a film „A Prophet“ je 2009. osvojio nagradu žirija u Kanu, a ostvarenje koje je režirao Žak Odijar je ove godine bilo nominovano za „Oskara“ za najbolji strani film.

Izvor: blic.rs

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар