Beograd - Katarina Rebrača (38) koja je nedavno uhapšena zbog sumnje da je proneverila 37 miliona dinara iz istoimenog Dobrotvornog fonda za borbu protiv raka dojke početkom marta sklopila je ugovor sa beogradskom firmom „Orbiko“, zastupnikom kozmetike „Elizabet Arden“, prema kojem je od svakog prodatog proizvoda 400 dinara išlo u Humanitarni fond.

Prošle godine kozmetičari uplatili 50.000 dinara u fond Katarine Rebrače

- Samo u martu u ovoj akciji prikupljeno je oko 50.000 dinara i taj novac je trebalo da uplatimo na račun Dobrotvornog fonda „Katarina Rebrača“. Međutim, ona je uhapšena i novac nismo uplatili na račun - kaže za „Blic“ Irena Kondić iz firme „Ormiko“, koja zastupa proizvode kozmetike „Elizabet Arden“.

Prema njenim rečima, usmeni dogovor sa Katarinom Rebračom postignut je početkom marta, i to na obostrano zadovoljstvo. Sa njom je tada bila i Slađana Mironija, članica Upravnog odbora Fonda i osnivač agencije „Top imidž“, koja je uhapšena sa Rebračom zbog sumnje da je proneverila novac. Sastanku nije prisustvovala Katarinina majka Sandrina Bogunović, koja je takođe uhapšene zbog sumnje da je proneverila novac iz Humanitarnog fonda.
- O usmenom dogovoru je obavešteno i zastupništvo kozmetike „Elizabet Arden“ u Ženevi, pod čijom smo nadležnošću i mi. Katarina Rebrača je sarađivala sa firmom „Orbiko“ jer mi zastupamo i kozmetiku „Este Loder“, pa je prošle godine u njen dobrotvorni fond uplaćeno 50.000 dinara. I sada smo želeli da se pridružimo humanitarnoj akciji, ali nismo ni slutili da je sve to prevara i da taj novac ne ide u dobrotvorne svrhe - objašnjava Kondićeva i dodaje da je posle prve uplate trebalo da potpišu ugovor i da bi humanitarna akcija najverovatnije trajala cele godine.
Posle usmenog dogovora, firma „Orbiko“ je platila oglas koji je izašao u poslednjem broju časopisa „Jasmin“. Taj časopis se inače besplatno deli u istoimenim parfimerijama, a u preduzeću kažu da su „oni samo štampali plaćeni oglas“.
Posle hapšenja Katarine Rebrače, njene majke i saradnica u javnost su isplivale i mnoge druge prevare, posebno gospođe Sandrine Bogunović. Kako je „Blic“ već pisao, majka Katarine Rebrače na prevaru je uzela više od 100.000 evra. Većinu te sume uzela je od rukovodstava opština u Srbiji, kojima je, kao predsednica „Centra za kreativno domaćinstvo“, obećavala da će zaposliti žene za izrađuju etnostvari i da će tu robu dalje prodavati na inostranim tržištima, prvenstveno u SAD.
Izvor: "Blic.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар