Београдска полиција данас поподне је привела и одредила притвор од 48 сати Катарини Ребрачи, познатој манекенки која се последњих година бавила хуманитарним радом. Како незванично сазнајемо, сумња се да је злоупотребила службени положај у фонду чији је она оснивач.
Катарина Ребрача основала је добротворни фонд мајa 2006. године са циљем, како је говорила, да рак дојке у Србији више не буде табу тема, односно да се посвети пажња том проблему. Како је наведено на сајту фондације, за све своје активности добила је званичну подршку од Министарства здравља и Института за онкологију и радиологију Србије.
Такође, на званичној интернет презентацији, фонд је од септембра 2006. прикупио више од 500.000 евра намењених кампањи за подизање свести о раном откривању рака дојке, бесплатне прегледе за више од 800 жена, адаптацију, санацију и опремање амбулантног блока на Институту за онкологију и радиологију Србије, и прикупљање средстава за куповину дигиталних мамографа за онколошке институте у Новом Саду и Београду.
Како јављају агенције, поред Катарине Ребраче ухапшене су и Мирјана Христић (52) члан Управног одбора Фонда и одговорно лице агенције „Top image“ из Београда, Слађана Миронија (46) члан Управног одбора Фонда и оснивач агенције, Татјана Бабац (38) оснивач агенције "Impact Konsalting" из Београда и Сандрина Богуновић (61) одговорно лице агенције „Центар за креативно домаћинство“ из Београда. Додаје се да ће оне уз кривичну пријаву, бити приведене истражном судији вишег суда у Београду.
Иначе, Катарина Ребрача рођена је 1972. године у Њујорку. Са шест година направила је прве кораке у модном свету, а као седмогодишња девојчица играла је у филму „Анђело, љубави моја”. Такође, глумила је у филму „Вашар таштине” Брајана де Палме, а неко време је била ексклузивни продавац Ђорђа Арманија на Медисон авенији искључиво за ВИП купце. После много година проведених у светским метрополама, Катарина је одлучила да дође у Београд где је отворила модну агенцију „К моделс”.
 Izvor: Politika

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар