Na zvaničnom internet sajtu Evrolige završeno je glasanje za najbolju ovogodišnju petorku takmičenja a košarkaši Partizana u prvoj postavi imaju čak četiri igrača.

 Navijači širom Evrope i sveta su za najbolju petorku mogli da biraju između 55 kandidata koji su bili podeljeni u tri kategorije – bekovi, krila i centri. Organizator igre crno-belih Lester Mekejleb je tako prema glasovima navijača izabran za prvog plejmejkera, Jan Veseli se našao na poziciji niskog krila, Lorens Roberts je krilni centar idealne petorke, dok je Aleks Marić prvi centar.

MekKejlebu je pripalo 48,2% glasova, Veseli je dobio 29,4%, Roberts 23,5% a Marić 30,1%. Aleks Marić je istovremeno i najuspešniji igrač ove sezone u Evroligi sa prosečnim indeksom uspešnosti od 20,81 u svim do sada odigranim fazama takmičenja. Pored njih četvorice u idealnu petorku navijači su uvrstili i krilo Olimpijakosa Linasa Kleizu.

Zvanično najbolja petorka Evrolige za sezonu 2009/2010 biće poznata kada budu glasali i novinari, pošto će se u konačnom izboru glasovi navijača računati sa 25%, dok će glasovi predstavnika medija „nositi“ preostalih 75%.

Rezultati glasanja na sajtu Evrolige
Plejmejkeri: Lester Mekejleb (Partizan) 48,2%, Miloš Teodosić (Olimpijakos) 30,4%, Teodoros Papalukas (Olimpijakos) 4,9%, Riki Rubio (Barselona) 4,6% i Džej-Ar Holden (CSKA Moskva) 3,1%.
Bekovi i niska krila: Jan Veseli (Partizan) 29,4%, Linas Kleiza (Olimpijakos) 15,1%, Džoš Čajldres (Olimpijakos) 9,4%, Ramunas Šiškauskas (CSKA Moskva) 8,9% i Huan Karlos Navaro (Barselona) 4%.
Krilni centri i centri: Aleks Marić (Partizan) 30,1%, Lorens Roberts (Partizan) 23,5%, Janis Burusis (7,8%), Nikola Vujčić (Olimpijakos) 5,9% i Darjus Lavrinovič (Real Madrid) 4,5%.

Izvor: "Blic.rs"

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар