Iako se mnogima u srpskoj političkoj eliti prevrće želudac zbog najave da će odbegli narko-bos Darko Šarić (40) objaviti snimke zajedničkih bahanalija, u parlamentarnim političkim strankama niko ne priznaje da ga poznaje, a kamoli da se sa njim intenzivno družio.


I vlast i opozicija jednoglasno traže da fotografije, ukoliko postoje, budu objavljene što pre kako bi javnost konačno saznala ko je Šarićima omogućio da pokupuju „pola Srbije“.
Srpske službe bezbednosti došle su do informacija da Šarić sprema osvetu srpskim političarima koji su se utrkivali da mu se približe dok je bio na vrhuncu moći. Zbog toga, kako su otkrili za „Alo!“, postoji velika mogućnost da do sredine meseca, kada se očekuje podizanje optužnice, u javnost procure kompromitujuće fotografije političara iz vlasti i opozicije koji su šurovali sa Šarićima.
Potpredsednik SNS-a Aleksandar Vučić kaže da se objavljivanja kompromitujućeg video-materijala plaše političari iz vlasti.
- Nikada se u životu nisam video ni čuo sa Šarićima. Ja najbolje znam ko se zabavljao i družio sa njima, ali neću da kažem. To će sami reći ovi iz vlasti kada se međusobno posvađaju. Mnogima od njih se zbog toga danas debelo tresu gaće - kaže Vučić za „Alo!“.
Snimaka se, kako tvrdi, ne plaši ni potpredsednik SRS-a Dragan Todorović.
- Verujem da je razmišljao u stilu „prevršili ste meru, sad ću ja za početak da objavim fotografije“, ali Darko Šarić neće objaviti prave fotografije! Ako hoće nešto zaista da otkrije, to bi trebalo da budu snimci sa njegove slave prošle godine u Zobnatici... Ovako, što se mene, tiče ja se radujem svakoj svojoj slici - zagonetno je rekao Todorović. Kolege iz DSS-a kažu da, iako su dugo bili u vlasti, i oni imaju miran san.
- Šarići su se pojavili zajedno s onima koji su trenutno na vlasti, s obzirom na to da su po Srbiji kupovali od druge polovine 2008. godine. Prethodna vlast ih je hapsila, tako da smo mirni. Smatram da su sami Šarići najobičniji mišići, a da je mozak cele priče Milo Đukanović. Osim njega, na snimcima može samo da bude neko iz vladajuće koalicije - kaže poslanik DSS-a Dragan Šormaz.
Za razliku od opozicije, vladajuće stranke nisu želele da se upuštaju u procene ko bi mogao biti na snimcima.
- To je samo pokušaj kontraudara u borbi protiv organizovanog kriminala. Ne plašimo se da nas ima na snimcima, niti se plašimo ni na koji način. Ne bojimo se Šarićeve moći i para! U obračunu s kriminalom idemo do kraja, a bukvalno svako ko bude prekršio zakon biće sankcionisan - rekla je za „Alo!“ Jelena Trivan, portparol DS-a.
Lider JS Dragan Marković Palma tvrdi da „u životu nije video Šariće niti je znao za njih“ i zbog toga nema ništa protiv toga da fotografije budu objavljene.
Ni Liga socijaldemokrata Vojvodine nema bojazan od snimaka. Prema rečima Aleksandre Jerkov, niko od njihovih poslanika neće se pojaviti na spornim snimcima, ukoliko uopšte i dospeju u javnost, niti se išta od Šarićevih poslova može dovesti u vezu s LSV-om.

Dinkić: Odmah objavite fotke
Iz kabineta Ministra ekonomije Mlađana Dinkića su za „Alo!“ rekli „da nikada nisu imali veze ni sa jednim kriminalnim klanom“.
- Pozivamo one koji prete slikama da ih odmah i objave, da javnost sazna o kome se radi. Nadležne institucije bi trebalo da rade svoj posao i da unapred znaju o kome se radi, a ne da ih o tome obaveštavaju mediji - kažu u Dinkićevom kabinetu.

Sad je kasno za kajanje
Kriminolog Zlatko Nikolić kaže da je puštanje snimaka i fotografija koji dokazuju ko je sve iz političkog miljea Srbije „ludovao“ na njegovim privatnim žurkama u vilama i klubovima upravo u vreme optužnice Šariću jedini način da se brani.
- Da biste obrtali toliko novca i godinama se nekažnjeno bavili kriminalom tih razmera morate pokriti sve izvore uticaja, stranke na vlasti, ali i u opoziciji. Logično je da ne možete doći s vrećom novca i tako sami pokupovati zemljište u pola Vojvodine. Taj novac je verovatno plasiran na sve strane, tako da na snimcima mogu biti političari iz svih stranaka, ali kažem mogu biti, tek treba da se dokaže ko i jeste na tim snimcima - objašnjava za „Alo!“ kriminolog Zlatko Nikolić.
- Verujem da ti snimci postoje i sada su verovatno noćna mora mnogih koji bi mogli da se nađu na njima. Trenutno se ne zna zasigurno ko je na snimcima, ali činovnici nisu sigurno. Tu su oni koji su mogli da utiču na tokove novca, ali verovatno i oni gramzivi koje je privlačio taj glamur. Sad se kao kad neko spava sa prostitutkom, svi kaju, ali... učinjenu poslu nema mane - objašnjava Zlatko Nikolić.
Izvor: Alo

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар