Odbegli kralj kokaina „naplaćuje račune“ bivšim saradnicima
Odbegli pljevaljski biznismen Darko Šarić (40), osumnjičen za šverc 2,7 tone kokaina, namerava da u vreme podizanja optužnice protiv njega pusti u javnost fotografije i snimke koji dokazuju ko je sve od ličnosti iz javnog života Srbije “drugovao” sa njim i ludovao na njegovim žurkama.

Prema glasinama koje su došle do bezbednosnih službi, Šarićev plan je da kompromitujući materijal posredstvom pojedinih advokata osvane u javnosti u vreme podizanja optužnice. Informacije govore i da mnogi iz političkog miljea Srbije neće mirno spavati do sredine aprila, kada se očekuje da će Specijalno tužilaštvo podići optužnicu.
- Glasine govore da je Šarić u svojim klubovima i vilama gostio, ali i finansijski pomagao mnoge, pa i poznate političare. Ima pojedinih koji su trenutno na vlasti, ali ih ima iz opozicije i iz stranaka koje su ranije bile na vlasti. Logično je da su mnogi morali žmuriti na jedno oko, dok je prethodnih godina nicala njegova imperija. Veruje se da se Šarić sada oseća izdano jer su se u to vreme svi utrkivali ko će mu se više približiti. Kada je otpočela istraga prošle godine, svi su dobili blagu amneziju - kaže naš izvor iz službe bezbednosti.
Napominje da bi fotografije verovatno bile pravo iznenađenje s obzirom na to da su kada je kokain zaplenjen u Južnoj Americi, neretko upravo oni za koje se veruje da su dobijali “evro injekcije” od Šarića bili najglasniji.
- Optuživali su druge bez ikakvih dokaza za ono što su sami radili, a neretko su koristili povezivanje sa Šarićem ne bi li naškodili svojim političkim protivnicima. Zato je sada i logično da su u panici - kaže naš izvor.
Da su bezbednosne službe ozbiljno shvatile glasine o puštanju materijala, govori i činjenica da su u Šarićevim objektima koji su do sada zaplenjeni, poput vile na Tatarskom brdu, uglavnom na vreme “ispražnjeni” kompjuteri, između ostalog i materijal iz kontrolnih soba za nadzor.
- S obzirom na njegov vrtoglavi brzi uspon na lestvici kriminalnih organizacija u svetu, za očekivati je da je sve snimao i da se na vreme obezbedio. Od takve osobe i nisu očekivani klasični mafijaški načini osvete, kao što su likvidacije, kada nisu u pitanju ljudi iz kriminalnog miljea. Međutim od nekog takvog nije isključeno očekivati ni da će trgovati sa svojim “kecom u rukavu” u vidu snimaka, ali ni da se neće libiti da povuče sa sobom sve one koji su ga iskoristili i okrenuli mu leđa - zaključuje naš izvor.

Misterija kaseta iz Šilerove
I na suđenju zemunskom klanu mnogi svedoci govorili su o kasetama sa nadzornih kamera iz Šilerove ulice, gde su Dušana Spasojevića Šiptara i Mileta Lukovića Kuma posećivali političari, bezbednjaci, sudije i ostali. Kasete je jedno vreme čuvao Aleksandar Simović, koji ih je zatim predao Zoranu Vukojeviću, kasnije ubijenom svedoku-saradniku, tako da misterija ovih snimaka nikada nije rešena.

Ameri češljaju srpske banke
Prema nezvaničnim informacijama, banke u Beogradu poslednjih mesec dana obilazili su i izvesni finansijski stručnjaci iz SAD zainteresovani za tokove Šarićevog novca. Da li im je neko od kolega iz MUP-a ili BIA pravio društvo u obilascima, juče nismo uspeli da saznamo.

Podeli sa prijateljima
Blog Widget by LinkWithin

Постави коментар